fbpx
Menu

Wat is Werving en selectie?

C

Werving

Werven is voor ons een breed begrip net als selecteren. Wij geloven in werven in de meest brede zin. Denk daarbij aan vacatures zichtbaar maken, social media inzetten om campagnes te voeren en door mond- tot mondreclame.

Dat is hoe je kan adverteren met een vacature. Echter geloven wij erin dat je als bedrijf moet bouwen aan je merk, niet voor klanten, maar voor het aantrekken van talent. Daar kan je niet vroeg genoeg aan beginnen.

”Echter geloven wij erin dat je als bedrijf moet bouwen aan je merk, niet voor klanten, maar voor het aantrekken van talent..”

Bedrijf als merk

Sterke marketing trekt eigenlijk vanzelf goed talent. Een mooi voorbeeld daarvan is uiteraard de bedrijven die zich richten op de consumentenmarkt. Omdat de marketing van hun dienst al op consumenten gericht is, trekt dat automatisch ook geïnteresseerde aan. Denk aan Google, Mercedes, Facebook, Coca-Cola etc. Bijna al deze consumenten merken zijn bekend en populair.

Sterke marketing trekt eigenlijk vanzelf goed talent. Een mooi voorbeeld daarvan is uiteraard de bedrijven die zich richten op de consumentenmarkt. Omdat de marketing van hun dienst al op consumenten gericht is, trekt dat automatisch ook geïnteresseerde aan. Denk aan Google, Mercedes, Facebook, Coca-Cola etc. Bijna al deze consumenten merken zijn bekend en populair.

Ga doelgericht werven met een sterk bedrijfsimago. Raak het potentieel talent in een eerder stadium in het wervingsproces.

Positionering

Uw bedrijf, wellicht op consumentengericht of misschien regionaal of misschien op de zakelijk markt, is hier in mindere mate mee bezig. En waarom zou je? Het werkt prima, het is niet nodig en je klanten vinden het prima. Maar is prima goed genoeg?

Nee. En daar zijn meerdere reden voor. Er komt een moment dat er tekorten zijn in de arbeidsmarkt en dan wil je dat talent voor jou kiest omdat zij zichzelf kunnen identificeren met het merk en bedrijf. Tegelijkertijd wil je dat mensen jou vinden. Zo krijg je de allerbeste mensen, op de eenvoudigste manier.

%

Bedrijven die actief werken aan een eigen merk (bedrijf met medewerkers)

%

Verhoging aanmelding sollicitanten door bouwen aan bedrijfsimago

Oxilary vertaalt je merk naar werving

Wij als Oxilary willen bedrijven helpen bij het bouwen aan dit imago. Maar daarbij dat imago helpen te vertalen naar de juiste werving. Wij zoeken kandidaten met de kracht van het merk en de personen die zich daarmee kunnen identificeren. Wat betekent het bedrijf nu? En wat voor mensen stralen het (gewenste) DNA uit? Samen komen we daar. Wij zijn een verlengstuk van het recruitmentapparaat van een bedrijf. Wij vertalen de organisatie en leggen uit wat dit bedrijf doet in woorden. Recruitment blijft mensenwerk.

Uiteindelijk gaat het er voornamelijk om hoe het voelt om ergens te werken, de waardering van je klanten en collega’s, de reizen die je zakelijk aflegt, hoe is dat geregeld en hoe voelt dat, hoe voelt het om over je werk te vertellen? Dat zijn manieren om gevoel te koppelen aan je bedrijf en dat helpen wij graag verspreiden.

 

Essentie

”selectie is niet het juiste woord. Wij denken dat wij eigen een kort persoonlijk onderzoek houden bij kandidaten met een geschikt profiel”

Het selecteren van de juiste persoon kan een heel uitdagend proces zijn. Immers, hoe gaat de samenwerking op de langere termijn? In het verleden hebben wij wel eens de verkeerde persoon geselecteerd. Van alle successen leer je toch het meest van de fouten. Daardoor resulteren successen zich dan soms meer op geluk dan wijsheid. Dat stukje geluk willen wij graag minimaliseren en reduceren tot een gecalculeerd risico.

Wegnemen van tijd

Hoe zorg je voor een gecalculeerd risico? Door een match zo transparant mogelijk te maken. Hoe? Wij geloven dat we niet moeten selecteren. Aldus, selectie is niet het juiste woord. Wij screenen cv’s op passend werkervaring en vervolgens volgt er een inhoudelijk gesprek over ideeën, opvattingen. Meestal, bijna altijd, zijn de gesprekken tussen kandidaat en potentiele werkgevers, gesprekken over de uitvoering van het werk. De strategie bespreken aan weerskanten kost al uren. Uren die de meeste werkgevers beter aan hun eigen werk kunnen besteden. Ook geldt dat voor ervaren recruiters. Sommige expertisevragen of nichés, is kennis van het vak voor benodigd.

Waar moeten we naar kijken?

Matchen op persoonlijkheid is natuurlijk heel lastig als een van beide partijen kort kent. Daarom proberen we een heel uitvoerig gesprek te voeren waarin wij kritische vragen stellen en snijden op gevoelige onderwerpen. Wij volgen onderzoeken die verbanden aantonen op gedrag nauwlettend op creatiever en sneller een persoonlijkheid te achterhalen. Politiek blijkt daar een voorbeeld van te zijn.

Opzoek naar persoonlijkheid

Verder kan een selectiebureau waardevol zijn voor het onderzoeken van de persoonlijke eigenschappen van een nieuwe medewerker. Wij houden een persoonlijk onderzoek houden bij kandidaten met een geschikt profiel. Daarbij kunnen wij als recruitment bureau duidelijk beeld geven over een persoonlijkheid van een kandidaat. En andersom ook. Werkgevers en kandidaten kunnen zich vrijer uitspreken bij ons. Dat geeft ons de mogelijkheid om als adviseur beide partijen beter te begeleiden. Ook investeren wij in onderzoeken om ons beeld feitelijk te onderbouwen. Dat kan met persoonlijkheidstesten en bijvoorbeeld Profile Dynamics.

Testen, testen, testen..

Onze consultants zijn een expert binnen hun vakgebied. Los van kennis van de markt en functiegroep, moeten onze consultants ervaren zijn in matchen. En dat doe je door ook te testen. Testen bestaan niet voor niets en hebben bewezen effect.

Echter, enkel testen gaat ook niet werken. Daarom is het broodnodig dat een consultant de testen aflegt bij een kandidaat en vervolgens de testen door en door begrijpt en kan uitlezen. Zo kan je een match goed passend maken binnen een bedrijf.

Wij testen met PPA, GIA, TEI, HPTI, DISC en Profile Dynamics. U kunt zelf kiezen wat voor strategie wij samen kiezen. We kunnen vrij gemakkelijk doornemen welke effecten deze testen hebben en welke waarvoor geschikt zijn. Op gebied van deze testen zijn wij getraind door de uitgevers.

Politiek en gedrag

We bespreken graag maatschappelijke kwesties. We willen weten wat voor politieke opvatting men heeft, of juist niet heeft. De achter de politieke voorkeur verschuilt veel van iemands persoonlijkheid. Daar zijn veel wetenschappelijk publicaties over verschenen. Dit volgen wij nauw. Het biedt meer duidelijkheid over iemands opvoeding, omgeving en het leerproces tijdens het leven. Hoe kijk je tegen de samenleving aan? Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen? Ben je liberaal, progressief of conservatief of socialistisch en waarom. Een team van gelijkgestemde bevorderd de werksfeer enorm. Maar tegelijkertijd sluit een tegenstrijdigheid niets uit. Ken elkaars ideologie om elkaar beter te begrijpen. Dat is duurzaam samenwerken.

Zelfverklaard beroepsgeheim

Wij treden ook op als vertrouwenspersoon. Wij delen geen informatie met de andere partij die je niet wilt delen. Wij geloven erin dat je in alle vertrouwen met je recruiter moet kunnen communiceren. Dat geldt voor bedrijven als kandidaten. Wij proberen als carrièrearts te bemiddelen en zullen vertrouwelijke informatie onder geen beding delen met derde. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld je politieke voorkeur of je reden tot onenigheid met een vorige werkgever.

Wij willen in onze interviews een compleet beeld krijgen van onze kandidaten.  Daarom onderzoeken wij 3 persoonlijke peilers.

Empathie

Wij stellen vragen rondom empathische kwesties om een beeld te krijgen van empathie.

Waarom?”Empathie gaat echter veel verder dan ‘rekening houden met de ander’. In díe term ligt letterlijk iets berekends verscholen. Empathie gaat veel verder. Empathisch vermogen is het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Openstaan voor de emoties, houding en motivatie van de ander en begrijpen wat voor impact jouw handelen en gedrag kunnen hebben op een ander, noemen we ook wel cognitieve empathie.”

https://vitaalgezond.com/empathisch-vermogen/ 

Motivatie

”Waarom is motivatie op het werk belangrijk? Als je baalt van je werk en deze onvrede neemt ernstige vormen aan, dan kan dat uitlopen op overspannenheid of een burn-out. Zaak dus om te zorgen dat dat de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek zit. Dat diegene zijn doelstellingen kan halen en dat wat iemand kan, aansluit op de taak die hij of zij heeft. Nog belangrijker: dat diegene waardering en erkenning krijgt voor wat hij of zij gedaan heeft! En vergeet de uitdaging niet. Mensen worden over het algemeen positief geprikkeld als ze iets meer of iets anders kunnen doen dan puur hun afgebakende takenpakket.” Bron

Moraal

Morele vragen gaan over goed en kwaad, over de manier waarop mensen zouden moeten leven. Over de keuzes die je maakt en opvattingen over verantwoordelijk leven. Morele opvattingen zijn een antwoord op de vraag hoe men zich als mens goed en verantwoordelijk kan gedragen. Het woord ‘moraal’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘mos’ (mv. mores), dat ‘zede’ of ‘gewoonte’ betekent. Moraal splits je dan op tussen waarden en normen. Dat zijn opvattingen over wat waardevol is in het leven. Op mesoniveau maken organisaties morele keuzes, dat zie je terug in keuzes van personeelsbeleid en visie.

Meer over onze dienstverlening

Executive Search

Neem de tijd voor een goede keuze. Wij haasten ons niet. Wij leren de opdracht door en door kennen. Onze klant, de uitdagingen en kandidaat. Alleen zo kunnen wij de perfecte match maken.

Uitzenden

Maak kennis met effectief en efficiënt management werven. Door ons doortastende analyses aan klant en kandidaat zijde kunnen wij de meest passende matches creëren.

Proposities

Maak kennis met effectief en efficiënt management werven. Door ons doortastende analyses aan klant en kandidaat zijde kunnen wij de meest passende matches creëren.

ZZP'ers via Oxilary

Maak kennis met effectief en efficiënt management werven. Door ons doortastende analyses aan klant en kandidaat zijde kunnen wij de meest passende matches creëren.